Onze mensen

Leer onze begeleiders kennen. Stuk voor stuk mensen met een groot hart voor ontwikkeling en met eigen en unieke invalshoek. Trainers en coaches die hun sporen hebben verdiend.
_DSF0024

Anne van Weeghel

Anne van Weeghel (1982). Trainer, therapeut, schrijver, moeder en hobbyboerin. In 2019 verhuisden we naar een woonboerderij aan de rand van Doetinchem. Rust, ruimte en appelbomen, na 20 jaar in de stad Utrecht gewoond te hebben. Terug naar de Achterhoek en voor mij terug naar mijn geboortegrond. Ik heb grondig mijn eigen geschiedenis, onderliggende dynamieken en patronen onderzocht. En dat blijf ik doen. Mijn eigen zoektocht gebruik ik ook veelvuldig in trainingen en individuele begeleiding. Niet omdat ik nu weet hoe het werkt, of hoe het moet. Wel omdat het prettig is om begeleid te worden door iemand die zelf ook weet heeft van de thematiek waar je mee komt. Zonder dat het teveel over mij gaat, gebruik ik mijn eigen verhalen om je uit te nodigen om zelf op onderzoek te gaan. Wanneer je met mij aan de slag gaat, kan je ervan op aan dat ik iedere vraag die ik je stel, ook al eens aan mezelf heb gesteld. Wel zo eerlijk. Op mijn 18e ging ik naar de toneelschool. Toen met de droom om een bijzondere actrice te worden. Achteraf bezien denk ik met het verlangen om te leren me te laten bekijken en om iets te leren over speelsheid. Min of meer per ongeluk kwam ik in aanraking met de trainingswereld. Ik werd direct gegrepen door de intimiteit van het getuige zijn van de ontwikkeling van mensen. Ik vond er een vorm van persoonlijke ontroering die ik in mijn theaterwerk miste en ik besloot mijn hart te volgen en het theater achter me te laten. Ik maakte veel vlieguren als zelfstandig trainer en coach in organisaties en ontdekte gaandeweg dat duurzame transformatie niet plaatsvindt op de laag van kennis en vaardigheden, maar op een diepere laag. Het antwoord op mijn behoefte aan verdieping vond ik bij Phoenix Opleidingen. Een opleidingsinstituut voor trainers en therapeuten, waar ik ruim vijftien jaar lang verschillende opleidingen volgde om mijn begeleiderschap te verfijnen. De systemische bril waarmee ik leerde kijken naar mensen en organisaties hebben mijn manier van werken sterk beïnvloed. Meer over het ontstaan van Sporen lees je hier
img_freekstrebbe

Freek Strebe

Freek Strebe (1965). Trainer, therapeut, vader, alpinist en zeiler.

Zoals het hoorde bij ons thuis ging ik studeren. En als je niet weet wat je wilt, kan je met rechten alle kanten op. Pas aan het einde van mijn studie raakte ik geboeid en de dynamiek en creativiteit van het belastingrecht lokte mij het adviesvak in. Daar liep ik al snel tegen ethische vraagstukken aan hetgeen me een logische overstap naar de Rechterlijke Macht deed maken. Met hart en ziel heb ik vervolgens ruim 10 jaar in de Rechtspraak gewerkt als leidinggevende. De rode draad was: verandering en reorganisatie waarbij ik ontdekte dat op het snijvlak van mens en organisatie het verschil wordt gemaakt.

In 2004 besloot ik ontslag te nemen om mij volledig aan mens- en organisatie-ontwikkeling te wijden. De jaren daarna ben ik partner geweest bij De Droomfabriek te Radio Kootwijk, een organisatie-advies en trainingsbureau gespecialiseerd in de menskant van verandering. Meer en meer ben ik mij toen gaan verdiepen in het individu vanuit de visie dat iedere vorm van leiderschap begint bij jezelf. Door studie en opleiding werd ik therapeut en daarmee een goed onderlegde trainer, coach en counselor. In 2016 heb ik afscheid genomen van De Droomfabriek om mij meer te kunnen wijden aan gezin, bergen en zeilen.

Om mijn werkgebied letterlijk te vergroten, ben ik eveneens opgeleid als International Mountain Leader (IML) zodat ik bevoegd ben om met klanten op stap te gaan in de bergen.

De intense ervaringen die ik heb opgedaan met klimmen en zeilen maken me bescheiden: niet alles is maakbaar, mensen zijn feilbaar, tegenslagen horen erbij, humor en relativeringsvermogen ontspannen.

P1070526

Robin van Soolingen

Robin van Soolingen (1979). Trainer, coach, vader, kickbokser en karatekampioen.

Ik weet als geen ander hoe het lijf je kan vertellen wat er zich vanbinnen afspeelt.

Ik begon als kind met vechtsport vanuit de angst niet goed genoeg te zijn. Het bracht me uiteindelijk tot lid van het nationaal karateteam en meervoudig nationaal en internationaal kampioen. Alles draaide om het winnen. Dat werkt buitengewoon goed in de sport, maar niet in het gewone leven. Een te groot ego, naar niemand willen luisteren en niet in staat zijn me te kunnen uiten, leidden tot een forse burn-out.

Ik besloot het roer om te gooien. Stap voor stap leerde ik mijn binnenwereld naar buiten te brengen. Ik leerde steeds beter omgaan met mijn angsten en boosheid. Ik leerde hoe ik op een andere manier in contact met mezelf en mijn omgeving kan blijven; ook als het spannend wordt.

 Ik besloot mijn levenslessen te delen met anderen. In eerste instantie door een methode te ontwikkelen methode waarmee ik door middel van vechtsporten jongeren help omgaan met agressie of het vergroten van hun weerbaarheid.

Daarna volgen de leiderschapstrainingen en teamsessies voor organisaties. Andere taal en cultuur, maar  dezelfde thema’s. Soms met bokshandschoenen, soms zonder. 

Ik ben getrouwd met Anneli en vader van Elisa en Susanne. 

img_floris_van_tilburg

Floris van Tilburg

Floris en van Tilburg (1977). Trainer, coach, vader en klusser

Je wilt een nieuwe stap zetten. Je wil groeien in je zelfvertrouwen, je wil je relaties verdiepen, of je loopt vast en je weet even niet hoe nu verder. Mooi zo! Je staat op het punt je te ontwikkelen.

Mensen verder helpen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling vind ik het mooiste wat er is. Van kinds af aan observeer ik mensen gefascineerd. Toen was dat noodzakelijk, om de volgende ruzie tussen mijn ouders te kunnen ontwijken. Nu dient dit talent me als trainer. Om mensen te lezen en de motivatie die schuilgaat onder de oppervlakte te vinden.

Ik begeleid nu elf jaar individuen, groepen en teams. Ik ben een vakidioot, ik lees ontwikkelliteratuur voor mijn plezier en ontspanning. En om echt af te schakelen moet ik wat met mijn handen doen.  Iets bouwen. Letterlijk, een dakopbouw, een kantoor, dat soort dingen.

Dat zegt ook iets over mij als trainer. Ik ben van de diepte en van het praktische. Grote thema’s maak je je eigen door kleine praktische stappen te zetten. Anders blijf je dromen, of mopperen. De eerste stap is inzicht, de tweede stap is iets nieuws bouwen met dat inzicht.

Daar begeleid ik je graag bij.

Door je vragen te stellen die jezelf over het hoofd ziet. Het antwoord dat wet jij zelf. Ik help je de zin van onzin te scheiden. Ik spiegel, orden, support. Ik help je bij het doorzien en doorbreken van oude patronen.

Ik woon samen met Anne-Marije, onze zoon Oscar en dochter Rhône. 

PHOTO-2021-04-08-20-32-07

Andries de Jong

Andries de Jong (1966). Zoon, (groot)vader, opleider, trainer, coach, verhalenverteller, bongocero

Ik hou van verhalen. Van de ontmoeting van mens tot mens, in werkelijk contact. Aandachtig luister ik naar jouw verhalen en vertel ik je de mijne. De vragen die daarin oplichten zetten we in een context en kader. Ze nodigen uit tot betekenisvolle antwoorden, waarmee je je pad kunt vervolgen. Er is altijd weer grond onder de voeten, stappen die gezet worden.

Welk verhaal vertel jij, steeds maar weer, door hoe jij je leven leeft? Hoe neem je verantwoordelijkheid voor jouw rol in daarin? Welke vraag opent voor jou de ruimte waar een stap zichtbaar wordt? Wat “moet” jij leren opdat er weer ontwikkeling in je verhaal kan komen?

Na de scheiding van mijn ouders verhuisde ik als vijftienjarige met mijn vader en mijn jongere broer van Friesland naar Zuid-Holland. Twee pijnlijke gebeurtenissen die ik niet kon veranderen. Terwijl ik daar wel mijn best voor had gedaan. Ik ben namelijk goed in slimme oplossingen. Ik kan vanuit veel perspectieven kijken, ieders stem horen, erbij halen wat vergeten wordt en nog veel meer. Wel zag ik mezelf en mijn gevoelens, gedachten en wensen makkelijk over het hoofd. In mijn internationale loopbaan als projectleider, HR- en Training & Development manager, Lean Six Sigma Black Belt en Leadership coach echt wel handig. Voor de ander. Toen ik me het systemisch werken eigen ging maken bereikte ik zoveel meer door mezelf juist wél mee te nemen. Niet per se prettig en aangenaam, wel echt beter. En de ultieme uitnodiging aan anderen om zichzelf ook serieus te nemen.

Ik woon samen met Sandii, haar dochter Ninthe, en onze zonen Efraïm en Misha. Mijn dochter Yeelen is het huis uit en heeft een dochtertje Sanna.

img_chandra_de_vries

Chandra de Vries

Chandra de Vries (1981). Dochter, moeder, begeleider, coach, therapeut, dichter.

Als kind zat ik uren te lezen. Heerlijk verdwalen in een boek. Leergierig en nieuwsgierig keek ik de wereld in. Zoveel jaren later kan ik zien hoe ik als klein meisje op deze manier een veilige plek voor mijzelf creëerde. Een van de ontdekkingen tijdens mijn eigen reis.

In 2016 kwam ik voor het eerst in aanraking met systemisch werken. Liefde op het eerste gezicht. Het werken op deze diepere laag was wat ik miste in mijn dagelijkse werkzaamheden. De laag waar woorden niet altijd nodig zijn en mijn hoofd niet voorop hoeft. Dankzij deze bewustwording kon ik, als dochter van een psycholoog, eindelijk toegeven aan een diep verlangen om op deze laag met mensen te werken.

Het was een verademing om te merken hoe in systemisch werk al mijn ervaringen uit leven, werk en opleidingen samen kwamen. Als in een smeltkroes.

Ik nam afscheid van de farmacie, waar ik jarenlang heb gewerkt. Als manager Kwaliteit en Zorg bij een keten van apotheken, werkte ik dagelijks met zowel de mens- als de organisatie kant. Dankbaar voor deze periode, wat ik hier opgehaald en geleerd heb neem ik mee in de begeleiding van individuen, teams en organisaties.

Lezen doe ik nog steeds, in de breedste zin van het woord. Ik houd van boeken. En ook van het lezen van de verhalen die jij vertelt. Zowel in woorden als met het lichaam. Welk verhaal wordt daar verteld? En welke bladzijden zijn eruit gescheurd?

Kijken met een systemische bril draagt, voor mij, bij om nieuwsgierig te blijven naar de verhalen en mij te blijven verwonderen, ook als het pijn doet.

In het werken met jou ben ik zowel confronterend en spiegelend. Je wordt uitgenodigd (en aangemoedigd waar nodig) om je zelf te ontmoeten met dat wat er is en dat wat er (nog) niet mag of kan zijn. Zodat delen van wie jij bent gezien worden in licht en donker. In contact hiermee ontstaat ruimte voor heling en beweging.
Dit doe ik intuïtief, met kennis, aandacht, liefde, geduld en humor

Een smeltkroes is voor mij ook een beeld van waar ik vandaan kom. Moeder uit Aruba en vader uit Suriname, geboren op Jamaica en grootste deel van mijn leven wonend in Nederland. Met voorouders uit vele landen, een intrigerende geschiedenis.

Ik ben getrouwd met Gerard en moeder van onze zonen Noël en Quinten.