Onze aanpak

Je krijgt hier niet per definitie waar je om vraagt. Vaak niet zelfs. Want dan had je zelf al wel bedacht wat je te doen staat. We gaan ook niks voor je fiksen, of oplossen. Als we dat zouden doen, dan beroven we je van je autonomie en dan leer je niet om het zelf te doen. Wel leren we je om je waarnemingsvermogen te vergroten. Zodat je het doorhebt op die momenten dat je er weer in dreigt te stinken. En we bieden je de ruimte om te oefenen met alternatieven. Zodat je ook als het lastig wordt, de keuzevrijheid krijgt om een andere afslag te kiezen.

Kleine groepen

We werken met kleine groepen van maximaal tien deelnemers. Precies genoeg mensen om al die verschillende menselijke verhoudingen mee te onderzoeken. En genoeg ruimte voor jouw eigen inbreng en jouw leervragen. Zoveel plek voor jou, dat ontsnappen er niet in zit.

Je ontmoet mensen van vlees en bloed waarmee je kan oefenen. In jouw groep zit ongetwijfeld iemand met een vergelijkbaar verhaal, iemand die het totaal anders doet dan jij, iemand waar je je vanaf de eerste minuut al aan ergert, iemand die je niet vertrouwt en iemand waar je je direct mee verbonden voelt. Gewoon net zoals in het dagelijks leven.

Twee trainers

In bijna alle programma’s word je begeleid door twee trainers. Twee zien meer dan één. En met twee trainers kunnen we je twee keer zoveel invalshoeken bieden om naar jouw vraagstukken te kijken. We werken altijd in duo’s van een man en een vrouw. De ontmoeting met een man roept iets anders op dan de ontmoeting met een vrouw. Met een man en een vrouw voor de groep bieden we je de gelegenheid om jouw patronen vanuit beide perspectieven te onderzoeken en te oefenen.

Onconventionele werkvormen

Met alleen er over praten en analyseren kom je er niet. Leren en transformeren vraagt om ervaren, doorvoelen en oefenen. Daarom werken onze begeleiders met interventies die je soms even liefdevol uit het lood slaan en je echt anders laten kijken. We werken met systemische opstellingen (familieopstellingen en organsisatieopstellingen), muziek, boksclinics, beweging en lijfwerk. Die werkvormen helpen je verder, daar waar je er alleen met je hoofd geen chocola meer van kan maken.

Proces

Jouw traject begint niet pas op de eerste trainingsdag, maar al ver daarvoor. Hier lees je meer over het proces tot aan de eerste trainingsdag.

Oriëntatiegesprek

We plannen een online oriëntatiegesprek met je in. Dan onderzoeken we waar je tegenaan loopt en wat de kern van je vraag is. Van daaruit bekijken we samen met je welke vorm van begeleiding daar het beste bij past. Individuele begeleiding of een training, of een combinatie van beide. En we beantwoorden de vragen die je hebt over Sporen, of over een specifieke training.

Intake

Wanneer je besluit je in te schrijven -en we je vraagstuk nog niet hebben onderzocht in en een oriëntatiegesprek- plannen we een online intakegesprek met je in. Daarin gaan we dieper op je vraagstuk in en geven we je een of meerdere opdrachten of oefeningen passend bij jouw leervragen. Zo kan je alvast aan de slag.

Voorbereidingsopdrachten

Je ontvangt per mail nog een aantal voorbereidingsopdrachten die horen bij de training waarvoor jij je hebt ingeschreven.