Onze plek

Een rijk leerlandschap behelst meer dan alleen scherpe interventies. De plek doet ertoe. We heten je van harte welkom op onze bijzondere locatie. 

Aan de rand van Doetinchem, net buiten de bebouwde kom, vind je onze trainingsruimte. Gelegen tussen de weilanden en aan de Zelhemse beek, die hier in de volksmond de Bekke genoemd wordt.

Video afspelen

De ruimte

We hebben met veel aandacht en liefde een plek gebouwd, die zowel uitnodigt tot ontmoeting, als de gelegenheid biedt om je even terug te trekken. Een hoge, lichte trainingsruimte, een aparte eetkeuken en écht lekkere koffie.

Vanuit de ruimte kijk je door de grote glazen pui ver uit over het Achterhoekse coulissenlandschap.

De trainingsruimte grenst aan een grote besloten tuin, die exclusief ter beschikking staat van onze deelnemers. Je vindt er een enorme picknicktafel, zitjes om je even te bezinnen en en natuurlijk een plek om een vuurtje te stoken. 

Vanuit onze trainingsruimte loop je zo de natuur in. Maak een wandeling langs de beek, staar in de verte om ruimte te maken in je hoofd. En warm je aan het kampvuur als je je verhaal vertelt.

De omgeving

Tijdens de trainingsdagen zullen we je er regelmatig even op uit sturen. Vaak met een opdracht, soms gewoon om even te mijmeren en een frisse neus te halen. In je eentje, of samen met een van je mede-deelnemers.

We geloven erin dat onze plek een belangrijke bijdrage levert aan je leerervaring.
Naar buiten om naar binnen te keren.

Sporen in Doetinchem

Onze plek heeft een verhaal. Een verhaal dat veel langer terug bleek te gaan dan ik ooit had gedacht. 


Anne van Weeghel

Oprichter Sporen

Eind 2019 verhuisde ik met mijn gezin naar Doetinchem. Een woonboerderij, met rondom uitzicht en een eigen trainingsruimte. Dat wilde ik al heel lang.

Maar Doetinchem, wie had dat ooit gedacht. Ik niet in ieder geval. Ik groeide hier op. En toen ik op mijn 18e vertrok om in Utrecht te gaan studeren, heb ik gezworen dat ik hier nooit terug zou keren.

We hebben lang gezocht naar een boerderijtje tussen de weilanden. In de Betuwe, op de Veluwe en uiteindelijk in de Achterhoek. Dat het Doetinchem werd was toeval. Tenminste, dat dacht ik.

Overnachting en diner

Havezathe Carpe Diem

Op 15 minuten rijden van onze trainingslocatie vind je Havezathe Carpe Diem. Hier kan je overnachten en heerlijk eten. 

Het hotel en restaurant zijn gesitueerd in een karakteristieke grote boerenhoeve, midden in de natuur. Zodra je het erf van Havezathe Carpe Diem op loopt, ervaar je een oase van rust. Je bent er letterlijk ‘even weg’.

De chef-kok bereidt een heerlijk driegangendiner met seizoensgebonden-, biologische- en streekproducten.

Onze ruimte is ook te huur

Vraag naar de mogelijkheden

Op dagen dat er geen trainingen zijn, bieden we je de mogelijkheid om onze ruimte te huren. Een unieke plek voor trainingen, vergaderingen, heidagen of retraites.