Over ons

Sporen is een bijzondere plek in het groen, voor diepgaande –en daarmee duurzame- ontwikkeling. Wij zijn er voor leiders en professionals.

Hoe we werken

Je komt jezelf hier tegen en je leert jezelf hier kennen. Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je jezelf neer kunt zetten in jouw team, in jouw organisatie, in de wereld.

Je leert hier niet op de laag van kennis vaardigheden, maar op de identiteitslaag. En het mooie daarvan is: als je jezelf eenmaal op die laag bent tegengekomen, dan kan je en dan wil je niet meer terug.

Onze trainingen gaan dieper. Soms is het niet mals wat we doen. Maar we werken vooral ook speels, ervaringsgericht en er wordt ook veel gelachen.

Wij gaan dieper, zodat jij verder komt.

Onze aanpak

We werken vanuit een systemisch perspectief. Dat wil zeggen dat we kijken naar jou in de context. De organisatiecontext en ook de context waar je uit voort komt; het nest waarin je bent opgegroeid.

We leren je te zien hoe je je geschiedenis herhaalt. Daarvoor geldt: je kan het pas zien als je het doorhebt. Dat bewustzijn is belangrijk. Maar daar stoppen we niet.

Alleen bewustzijn is niet genoeg. We bieden je vooral een plek waar je kan oefenen.

Als je na afloop van een training zegt dat de training heeft bijgedragen aan “een stukje bewustwording”, dan hebben we iets niet goed gedaan. We gaan voor nieuwe ervaringen. We gaan voor nieuwe sporen.

Daarom werken we met kleine groepen van maximaal tien deelnemers, twee trainers voor de groep en zetten we onconventionele werkvormen in. En we zorgen ervoor dat jouw leerproces al kan starten, ruim voor de eerste trainingsdag.

Onze visie

We bieden je een rijk leerlandschap. Onze programma’s en ons begeleiderschap zijn gebouwd op zes pijlers:

Autonomie

Ontmoeting

Zingeving

Volwassenheid

Ervaring

Resultaat

Ethiek

Met mensen werken, vraagt om een scherp moreel besef. Oog voor de grenzen van onze deelnemers en voor onze eigen grenzen. En een kloppende en heldere verdeling van taken en verantwoordelijkheden.

De uitgangspunten van waaruit we werken en waaraan we onszelf en ons handelen toetsen hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Terugkijken om weer vooruit te kunnen

Onze mensen

Sporen - 2022-51

De worsteling, de koppigheid en de ontroering van mensen in ontwikkeling zijn voor mij steeds weer een boeiende spiegel van mijn begeleiderschap en mens-zijn. En bovendien een onuitputtelijke bron van leren en plezier maken.

F11291CF-C4D6-4B90-8296-20DA93101395_1_105_c

Iedere vorm van leiderschap begint bij jezelf. Mijn intense ervaringen met klimmen en zeilen maken me bescheiden: niet alles is maakbaar, mensen zijn feilbaar, tegenslagen horen erbij, humor en relativeringsvermogen ontspannen.

6A073BA2-643C-4BBB-B42C-0DBCFE4BA263_1_105_c

Ik laat je ervaren waar je mogelijkheden liggen. Ik help je te onthullen volgens welke patronen je voelt, denkt en handelt. Naar jezelf en anderen toe. Ontdek wat je blokkeert en hoe je blokkades doorbreekt.

img_floris_van_tilburg

Ontdekken wie je bent, weten wat je talenten zijn en wat je nog moeilijk vindt. Je potentieel volledig vrij maken, om jouw unieke bijdrage voluit te geven. Daar gaat het om. Een oud patroon doorzien zorgt voor een ruimer bewustzijn en vooral meer kracht en richting. Mensen zijn zo vindingrijk.

PHOTO-2021-04-08-20-32-07

Ik hou van verhalen. Van de ontmoeting van mens tot mens, in werkelijk contact. Aandachtig luister ik naar jouw verhalen en vertel ik je de mijne. De vragen die daarin oplichten zetten we in een context en kader. Ze nodigen uit tot betekenisvolle antwoorden, waarmee je je pad kunt vervolgen. Er is altijd weer grond onder de voeten, stappen die gezet worden.

img_chandra_de_vries

Als kind zat ik uren te lezen. Heerlijk verdwalen in een boek. Leergierig en nieuwsgierig keek ik de wereld in. Zoveel jaren later kan ik zien hoe ik als klein meisje op deze manier een veilige plek voor mijzelf creëerde. Een van de ontdekkingen tijdens mijn eigen reis.

 

Je vraagstuk helder krijgen?

Deel met ons waar je tegenaan loopt en onderzoek wat een passende vervolgstap is. Dat doen we met liefde. En kosteloos.