Video afspelen

Masterclass Persoonlijk Leiderschap

De ervaring van Ronald

“Iemand ging achter mij staan en hield mij vast. En toen realiseerde ik me eigenlijk pas; ik heb mijn hele leven niemand achter me neergezet.”

Ronald van Barneveld over wat hij bij Sporen eerde over lidmaatschap als leider.

Veel leiders hebben in hun geschiedenis iets met jong op eigen benen staan. Ze werden superzelfstandig, ze staan stevig, ook als het stormt en ze zijn in staat om veel te dragen. Leiden gaat ze makkelijker af dan volgen.

Voor leiderschap komt lidmaatschap. We moeten eerst “klein” zijn, voordat we groot kunnen worden. Leiders die hun lidmaatschap niet goed verzorgen worden zachte heelmeesters, gaan onbedoeld slordig om met macht, of lopen leeg op wat het leiderschap van hen vraagt.

Lidmaatschap vraagt van je dat je in staat bent om je toe te vertrouwen, om steun aan te nemen en om hulp te vragen. Lidmaatschap vormt een werkelijk stevige basis onder je leiderschap.
Investeren in je vermogen om weer lidmaatschap te ervaren en in de diepte te begrijpen waarom dat soms lastig voor je is, stelt je in staat om goed gevoed je leiderschap vorm te geven. Je weet weer waar je voor staat en je kunt anderen meenemen en inspireren.

Wil je ook stappen zetten in je leiderschap of persoonlijke ontwikkeling? Bekijk dan ons aanbod.