Video afspelen

Masterclass Persoonlijk Leiderschap

De ervaring van Hatice

“Er was een moment dat ik dacht: wat doe ik hier eigenlijk? Maar toen werd ik aangesproken door Robin. Die zag me denken, kijken, mijn ogen bewegen. Ik kon niet om ‘m heen. En toen kwam de kanteling. Dat ik eigenlijk mijn vader niet heb kunnen zien zoals hij echt was. Dat was het moment dat het diepste van mezelf echt omhoog kwam.”

Hatice Durmaz over het werken met familieopstellingen en het lijfwerk dat we in de boxclinic doen tijdens de Masterclass Persoonlijk Leiderschap bij Sporen.

Hoe het ook is gegaan, hoe je ook ter wereld bent gekomen en hoe je ook bent opgegroeid, je bent een kind van je vader en van je moeder. Je hebt gekregen en je hebt gemist.

Je ouders kunnen zien en aannemen precies zoals ze zijn, met alles dat er wel en alles dat er niet voor je was, is de kortste route naar geluk.

Maar het is niet de makkelijkste route. Voor sommigen is het een grote klus om te zien wat ze gemist hebben. Voor anderen juist om te zien wat er wel voor ze was.

Het is een tocht die gaat langs rouw en je verlies nemen. Aan kunnen kijken dat er soms echt te weinig voor je was en dat gemis vol toe kunnen laten.
Het gaat langs ontroering en dankbaarheid. Je opnieuw laten aanraken door wat er wel voor je was. En daarmee de stap zetten om in het hier en nu ook de liefde (in de breedste betekenis van het woord) weer een kans te geven.
Het vraagt je je hoofd te buigen, dwars door de koppigheid heen. Voorbij de beslissing dat ze jou niet meer zullen krijgen. Soms is het een tocht langs leegte, razernij en eenzaamheid.

Niet zo’n aanlokkelijk perspectief wellicht. Maar wel dé weg om uiteindelijk ook jezelf aan te kunnen nemen precies je bent. Goed genoeg.

Wil je ook stappen zetten in je leiderschap of persoonlijke ontwikkeling? Bekijk dan ons aanbod.